Shaila Deckers, voorvrouw bij CoverWorks.

Vakmanschap

Wat doe je binnen de CoverWorks Group?

Ik ben voorvrouw van het team stoffeerders van CoverWorks. Samen met dit team en de engineers maken we de mooiste stofferingen voor jachten in het hogere segment. We willen een perfecte stoffering leveren aan onze klanten.

Hoe lang werk je voor de CoverWorks Group?

Zeven jaar nu en nog steeds met veel plezier. Geen dag is hetzelfde. 

Wat is opvallend voor de Coverworks Group?

In de 7 jaar dat ik nu voor de CoverWorks Group werk zijn we enorm gegroeid. Toen ik kwam werken had ik 20 collega’s, nu zijn het er meer dan 50. De CoverWorks Group heeft een fijne collegiale sfeer. We willen allemaal graag van elkaar leren en kennis delen.

Wat spreekt je aan in het vak?

Met de industriële naaimachine werken met de mooiste stoffen en leder. Iedere keer is het een enorm leuke uitdaging om de tekening van de architect/ontwerper tot leven te laten komen. Als we een langlopend project door goede samenwerking succesvol hebben afgerond vol ik mij supertrots. Dit motiveert om het volgende project met veel enthousiasme weer aan te pakken. De stoffering op een jacht is de kers op de slagroom. 

Wat doe je op het gebied van innovatie?

Digitalisering staat nu hoog op de agenda. Als we kunnen digitaliseren dan pakken we dat direct aan. We halen steeds meer in huis. We hebben een Zünd (computergestuurde snijmachine) staan die zoveel mogelijkheden biedt. Met deze machine kunnen we nu bijvoorbeeld zelf plastic frames snijden, ten opzichte van de vorige oplossing kunnen we een beter alternatief bieden in materiaal en gebruik. Ik heb nog een wens voor een lederen snijder voor de Zünd.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb de opleiding meubelstoffeerder gedaan aan de Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam. De opleiding heeft mij een goede basis gegeven om mee verder te gaan. 

Heb je vanaf het begin bij CoverWorks gewerkt?

Nee, ik ben begonnen bij Supportec Upholsteries. Hier heb ik heel wat hoofdsteunen gestoffeerd. Het is een hele goede leerschool geweest voor het fijnere stoffeerwerk. 

Welke aspecten van de doorgroei vond je interessant?

In mijn vorige baan heb ik veel buiskappen gemaakt bij een zeilmakerij, dit vond ik erg leuk om te doen. Toen er een plekje vrij was bij CoverWorks heb deze kans met beide handen aangepakt om aan de slag te gaan als zeilmaker.

Heeft de doorgroei je gebracht wat je ervan had verwachtte?

Meer. CoverWorks maakte toen nog geen luxe stofferingen. In de tijd ben ik meegegroeid in deze ontwikkeling. Van buiskappen naar luxe stofferingen met de mooiste stoffen en mogelijkheden. Sinds begin 2022 ben ik doorgegroeid naar voorvrouw. 

Waar wil je binnen de CoverWorks Group naar toe groeien?

Productiemanager. We hebben nu 1 productiemanager, als er ruimte is voor een tweede dan zou ik dat graag willen. Momenteel leer ik al veel van hem. 

De productiemanager doet het voorbereidende werk om onze stoffeerders direct op het goede spoor te zetten en efficiënt te kunnen laten werken. 

Als je kijkt naar de CoverWorks Group in welke bedrijf denk je het meest te kunnen bijdragen?

Ik zit op mijn plek. Als ik kijk naar mijn opleiding en interesse voor interieur is CoverWorks het bedrijf dat het beste bij mij past. Ik ben hier nog steeds niet uitgeleerd. CoverWorks blijft altijd een leerschool omdat we vooroplopen in technieken.

Waar ben je trots op?

Mijn nieuwe stap als voorvrouw. Ik voel mij er goed bij en het eerste project loopt goed door. 

Waar mogen we als CoverWorks Group trots op zijn?

De goede naamsbekendheid, groei van de groep en het teamgevoel. Naast nieuwe bedrijven ook de groei in ontwikkeling. De bedrijven onderling hebben ook een goede samenwerking, een echt team.

Lees meer