Onze cultuur

Bij de CoverWorks Group zijn we pas tevreden als de klant dat ook is. Onze producten moeten perfect zijn. Ze moeten de levens van mensen echt mooier en beter maken.

Openheid en waardering

Om dat te bereiken hebben we een open cultuur. Alles is bespreekbaar. De medewerkers delen kennis en ervaring en helpen elkaar waar ze kunnen. Ze waarderen elkaar zoals ze zijn, wat hun achtergrond ook is. Iedereen is anders, maar toch gelijk. Bovendien hebben we een cultuur waarin iedere medewerker zich kan ontwikkelen. In het werk, of via trainingen en cursussen.

Kernwaarden

Daarnaast hebben we zes kernwaarden. Die maken duidelijk hoe we werken en wat de klanten van ons kunnen verwachten. Ze versterken ook het teamgevoel binnen de CoverWorks Group. Je weet wat je aan je collega’s hebt.

1. Passie: We zijn bevlogen voor wat we doen. We denken voortdurend vooruit en streven altijd naar verbetering en vernieuwing.
2. Integriteit: We zijn eerlijk, oprecht en hebben respect voor anderen. We staan open voor nieuwe ideeën. Klanten vertrouwen ons omdat we ons altijd aan ons woord houden.
3. Verantwoordelijkheid: We willen in alles wat we doen de beste zijn en houden onszelf verantwoordelijk voor de resultaten. Het overdragen van werk of producten doen we met veel aandacht en nauwkeurigheid.
4. Kwaliteit: Wat we doen dat doen we goed. We streven naar absolute perfectie.
5. Netheid: We werken netjes en zorgvuldig. We verspillen geen middelen en zorgen goed voor de productiegoederen.
6. Samenwerking: We beseffen dat we meer kunnen bereiken als we het samen doen. We dragen allemaal bij aan het resultaat en vieren samen onze successen.

Onze mensen